Bivvy

Bivvy

Een bivvy, ofwel een karpertent, is onmisbaar wanneer je nachten wilt gaan vissen op karper. De bivvy beschermt je tegen alle weersinvloeden en zorgt voor een dak boven je hoofd wanneer je ligt te slapen. Het grootste gedeelte van de nacht lig je nu eenmaal op je stretcher, dus dan is het fijn als je onderkomen enigzins comfortabel is.

Een bivvy is een compacte tent in een vaak groene kleur. Dit zorgt ervoor dat de tent minder opvalt aan de waterkant. Ga je in de koude maanden van het jaar op pad, vergeet dan vooral je overwrap of winterskin niet. Dit zorgt voor extra isolatie en houdt je dus warm in de winter. Een overwrap is daarnaast ook ideaal voor het voorkomen van condensvorming.

bivvy


Tenten zijn er in vele vormen. van hele grote stevige tenten om een rustige een week in Frankrijk te kunnen vissen, of snelle shelters voor de korte nachtelijke sessies. Ook kan een kleine simpele tent ervoor zorgen dat je veel makkelijker en sneller kunt verkassen, tegenover veel tijd voor het opzetten van een grote tent.

Het begon ooit met een paraplu waar een zeil overheen gespannen werd. Dit werd later de eerste bivvy. Nog steeds zijn er bivvy’s met een paraplu als basis, maar inmiddels zijn er ook vele tenten, shelters en tenten voor meerdere personen of ruigere weersomstandigheden.

 bivvy

 

Bivvy tafel


Er zijn een hoop accessoires tegen die erg handig zijn in of bij je bivvy. Zo kun je denken aan een bivvy tafel, bivvy light, heavy duty tentharingen, losse grondzeilen, 'deurmatten' en andere kampeerspullen. Jij rond in onze winkel of shop om jouw tent helemaal naar eigen smaal in te richten!

bivvy

 

Bivvy kopen


Een bivvy tent koop je bij IYS hengelsport. Het aanbod aan bivvy's is reuze! Van alle grote merken vind je hier de populaire en minder populaire modellen. Zo kom je kleine, compacte 1-persoons bivvy's tegen, maar ook zeer ruime tenten waar je met gemak met 2 man en een hoop spullen in past. Merken als Fox, JRC, Strategy en NGT zijn goed vertegenwoordigd bij OS hengelsport. Kom ook langs in onze winkel om de tenten uitgestald te zien staan, ons personeel helpt je graag verder met het maken van de juiste keuze.

bivvy